Saturday, 18 January 2014

Bas "destini anak bangsa"

Assalamualaikum :)

Pagi tadi , lewat gi kelas. Macam biasa.
Rasanya minggu ni hari2 gi kelas naik teksi , sebab kena tinggal dengan bas. Haha. Dah bas gerak 7.30 , time tu la baru terkedek2 keluar toilet. Mana nak sempat.
Untung pak cik teksi dapat pelanggan tetap tiap2 pagi T_T

Kisahnya, hari ni Jumaat . Kelas pukul 10. Bas 9.30 . Dah bersiap awal dah hari ni , berazam tak nak naik teksi lah kononnya. Tapi sebab terlambat jugak (tunggu Rue) , terpaksa pergi lewat sikit. Takpalah. Dah dia pun selalu tunggu saya jugak kalau time saya lewat.

9.40 , baru keluar rumah . Tengah turun tangga , sekali dengar bas hon. Haha. Iolls lari laa uolls. Dengan berjubah , berkibar2 di pagi hari macam tengah rentas desa. Sekali bas dah nak keluar pagar dah  -_- , kejar lagi . Pak cik dah nampak kitorang. Yang bengangnya , dia gerak jugak sampai keluar pagar . Pastu baru dia nak stop and bukak pintu  T_T. Penat eden. Dah pagi2 nak kena lari macam kena kejar anjing.

Hemmmm..Macam nak marah jugak awal2 tu, tapi tak jadi sebab pak cik memang dok tengah tunggu kitorang dah sejak 9.30. Teehee.
*Sebab Jumaat 9.30 , bas tu memang untuk kelas kitorang je , so selagi tak cukup , dia tunggu. Hehe.



Maka habis kelas 12 tengahari.
Bas last 12 tengahari . Tapi ustaz terlajak. Ended up kena tinggal bas pulak. Next bus nak bawak boys pergi solat Jumaat , so nak tak nak , jalan kaki rentas bandar Kuantan nak balik ke campus kat Sekilau dari Padang Lalang. Haha. Sumpah tak kelakar. Nak call teksi , tapi ramai sangat. Dah all girls from my class, except for a few yang drive pergi kelas. Nak call van prebet Rani , dia pergi solat Jumaat T_T . memang terpaksa la terkedek2 tadi. Dah hujan pulak -_- , singgah masuk Megamall.

Pastu ada teksi kat situ . Pastu naik. Pastu balik rumah. Pastu makan. Pastu tidur. Pastu tamat.
post signature

No comments:

Post a Comment